Recepti 11229 prikaza 22. srpnja 2019.

Ljetna verzija zapečene tjestenine s ricottom i rajčicom

thinkstock

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo vam jednostavan recept za zapečenu tjesteninu u kojoj možete uživati nekoliko dana.

Ovaj recept idealan je za dane kada teško pronalazite vrijeme za kuhanje. Priprema traje svega nekoliko minuta, a većinu posla (brzinski) odrađuje pećnica. Ostatak samo spremite u hladnjak i podgrijte u roku od dva dana.

 

Možda vas zanima... Danas kuhamo: Složenac od piletine i krumpira Recepti

 

Sastojci:

  • 400 g tjestenine
  • 400 g ricotta sira
  • 500 ml mlijeka
  • 50 g ribanca
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 velike rajčice
  • Sol
  • Papar

Priprema:

  1. Skuhajte tjesteninu u posoljenoj vodi, prema uputstvima na pakiranju.
  2. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i namastite posudu za pečenje.
  3. Izblendajte ricottu, mlijeko, parmezan, češnjak, sol i papar.
  4. Tjesteninu ocijedite, pomiješajte s narezanom rajčicom i smjesom od ricotte i prebacite u posudu za pečenje.
  5. Prekrijte folijom i pecite otprilike pola sata. Otkrijte, promiješajte i po potrebi dodatno začinite.

 

Možda vas zanima... Jamiejeva kremasta tjestenina s gljivama i ricottom Recepti

 

Poslužite toplo i uživajte!

 

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • marko101 22:42 24. Prosinac 2018.

    Priprema traje vise od 45 minuta a ne nekoliko i tjestenina bude prekuhana. Nakon sto je skuham prema uputama proizvođača i onda je još pol sata kuham sa mlijekom i rikotom. Ja sam stavio malo pelata nisam imao svježi pomidor, ... prikaži još!, e to ne probavajte :) ili pripremite još 200g parmezana ......