gastro postao
Donosimo vam jednostavan recept za zapečenu tjesteninu u kojoj možeš uživati nekoliko dana.
Ovaj recept idealan je za dane kada teško pronalaziš vrijeme za kuhanje. Priprema traje svega nekoliko minuta, a većinu posla (brzinski) odrađuje pećnica. Ostatak samo spremi u hladnjak i podgrij u roku od dva dana.
Sastojci:
- 400 g tjestenine
- 400 g ricotta sira
- 500 ml mlijeka
- 50 g ribanca
- 3 režnja češnjaka
- 2 velike rajčice
- sol
- papar
Priprema:
- Skuhaj tjesteninu u posoljenoj vodi, prema uputstvima na pakiranju.
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva i namastite posudu za pečenje.
- Izblendaj ricottu, mlijeko, parmezan, češnjak, sol i papar.
- Tjesteninu ocijedi, pomiješaj s narezanom rajčicom i smjesom od ricotte i prebaci u posudu za pečenje.
- Prekrij folijom i peci otprilike pola sata. Otkrij, promiješaj i po potrebi dodatno začini.
Poslužite toplo i uživajte!