Recepti 7089 prikaza 13. travnja 2018.

Jamiejeva kremasta tjestenina s gljivama i ricottom

Thinkstock
Napravite izvrstan vege ručak za dvije osobe, gotov za samo pola sata. Jamie ga naziva "super zadovoljavajućim", a dodatni je bonus i to što je bogat vitaminom C.

Cvjetača je krivac za kremoznost, limun za svježinu, a gljive su sastojak koji osigurava sitost. Uz sve to, osjetit ćete ugodu ljutinu čilija u harmoniji s nježnom ricottom. 

Ovo jelo ispunjava sve preduvjete za ukusan i kvalitetan ručak. Uživajte u okusima!

 

Možda vas zanima... Jamiejevi pečeni krumpiri s gorgonzolom Recepti

 

Sastojci:

  • 2 režnja češnjaka
  • 1 luk
  • 1 cijeli chilli papričica
  • 15 g svježeg timijana
  • 250 g šampinjona
  • 320 g cvjetače
  • 200 g tjestenine
  • 15 g svježeg peršina
  • 100 g ricotte
  • 1 limun
  • 20 g parmezana

Priprema:

  1. Sitno nasjeckajte luk, češnjak i čili. Narežite cvjetaču na male komadiće. 
  2. Očistite i narežite gljive, ali ¼ stavite sa strane. ( Te ćete svježe gljive dodati u tjesteninu na samom kraju)
  3. Zagrijte žlicu maslinovog ulja u većoj tavi, dodajte češnjak, luk, čili i timijan i kuhajte na laganoj vatri desetak minuta, sve dok luk ne omekša i ne poprimi zlatnu boju. 
  4. Nakon desetak minuta ubacite gljive i cvjetaču, prekrijte posudu i lagano kuhajte desetak minuta, sve dok ne omekšaju.
  5. Sadržaj tavice zgnječite viljuškom, ubacite ricottu, posolite, popaprite i prelijte sokom polovice limuna.
  6. Skuhajte tjesteninu i sačuvajte jednu šalicu vode u kojoj se kuhala. 
  7. Tjesteninu ubacite u tavicu s cvjetačom i gljivama, dodajte vode od kuhanja po potrebi i dobro promiješajte. Dodatno začinite i prelijte sokom preostale polovice limuna.
  8. Ubacite unutra sirove gljive, pospite nasjeckanim svježim peršinom i pospite parmezanom. 

 

Možda vas zanima... Jamiejeva posebna vikend piletina s gljivama Recepti

 

Želimo vam dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.