gastro postao
Napravite izvrstan vege ručak za dvije osobe, gotov za samo pola sata. Jamie ga naziva "super zadovoljavajućim", a dodatni je bonus i to što je bogat vitaminom C.
Cvjetača je krivac za kremoznost, limun za svježinu, a gljive su sastojak koji osigurava sitost. Uz sve to, osjetit ćete ugodu ljutinu čilija u harmoniji s nježnom ricottom.
Ovo jelo ispunjava sve preduvjete za ukusan i kvalitetan ručak. Uživajte u okusima!
Sastojci:
- 2 režnja češnjaka
- 1 luk
- 1 cijeli chilli papričica
- 15 g svježeg timijana
- 250 g šampinjona
- 320 g cvjetače
- 200 g tjestenine
- 15 g svježeg peršina
- 100 g ricotte
- 1 limun
- 20 g parmezana
Priprema:
- Sitno nasjeckajte luk, češnjak i čili. Narežite cvjetaču na male komadiće.
- Očistite i narežite gljive, ali ¼ stavite sa strane. ( Te ćete svježe gljive dodati u tjesteninu na samom kraju)
- Zagrijte žlicu maslinovog ulja u većoj tavi, dodajte češnjak, luk, čili i timijan i kuhajte na laganoj vatri desetak minuta, sve dok luk ne omekša i ne poprimi zlatnu boju.
- Nakon desetak minuta ubacite gljive i cvjetaču, prekrijte posudu i lagano kuhajte desetak minuta, sve dok ne omekšaju.
- Sadržaj tavice zgnječite viljuškom, ubacite ricottu, posolite, popaprite i prelijte sokom polovice limuna.
- Skuhajte tjesteninu i sačuvajte jednu šalicu vode u kojoj se kuhala.
- Tjesteninu ubacite u tavicu s cvjetačom i gljivama, dodajte vode od kuhanja po potrebi i dobro promiješajte. Dodatno začinite i prelijte sokom preostale polovice limuna.
- Ubacite unutra sirove gljive, pospite nasjeckanim svježim peršinom i pospite parmezanom.
Želimo vam dobar tek!