Ljetni okusi pilećih krilca na grčki

Lidija Lončarić
Aromatična marinada, meko meso i hrskava korica najbolji su recept za omiljena pileća krilca.
Vidi originalni članak

Kombinacija piletine, mente i bijelog vina možda zvuči pomalo neobično, no kada jednostavnim postupkom pripremite osvježavajuća i okusom bogata pileća krilca, vjerujte, poželjet ćete u njima uživati i češće. 

 

Divota! Umazani prstići: Ljepljiva pileća krilca!

 

Uz krilca, u posudu za pečenje možete ubaciti krumpir, tikvicu, mrkvu i rajčicu pa ih pustiti da se peku u marinadi i upijaju sokove iz mesa. Na taj ćete način dobiti fantastičan ručak u koji je uloženo minimalno truda - savršeno za ljeto. 

 

Recepti Pileća krilca marinirana u pivi

 

 

 

Potrebno vam je:

  • 1 kg pilećih krilca
  • 2 žlica listića sušene mente
  • 2 limuna 
  • 3 režnja češnjaka
  • 100 ml bijelog vina
  • Origano
  • Čili
  • Sol, papar
  • Maslinovo ulje

Priprema:

  1. U blender ubacite češnjak, sok dva limuna i sol pa kratko pulsirajte dok se sastojci ne povežu.
  2. U blender zatim dodajte i bijelo vino, sušenu mentu, origano po želji i malo čilija.
  3. Dodajte i oko 50 ml maslinovog ulja ili količine prilagodite vlastitom ukusu.
  4. Dobivenu tekućinu prebacite u veću zdjelu pa dodajte pileća krilca.
  5. Sa svih ih strana premažite marinadom, a zatim spremite u hladnjak na barem sat vremena.
  6. Prije ubacivanja još malo posolite meso te dodajte papar.
  7. Pecite u pećnici oko 40 minuta na 180 stupnjeva.
  8. Pred kraj pečenja, pojačajte temperaturu na 200 do 220 kako bi krilca dobila lijepu, zlatnu boju.

 

 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr