gastro postao
Aromatična marinada, meko meso i hrskava korica najbolji su recept za omiljena pileća krilca.
Kombinacija piletine, mente i bijelog vina možda zvuči pomalo neobično, no kada jednostavnim postupkom pripremite osvježavajuća i okusom bogata pileća krilca, vjerujte, poželjet ćete u njima uživati i češće.
Uz krilca, u posudu za pečenje možete ubaciti krumpir, tikvicu, mrkvu i rajčicu pa ih pustiti da se peku u marinadi i upijaju sokove iz mesa. Na taj ćete način dobiti fantastičan ručak u koji je uloženo minimalno truda - savršeno za ljeto.
Potrebno vam je:
- 1 kg pilećih krilca
- 2 žlica listića sušene mente
- 2 limuna
- 3 režnja češnjaka
- 100 ml bijelog vina
- Origano
- Čili
- Sol, papar
- Maslinovo ulje
Priprema:
- U blender ubacite češnjak, sok dva limuna i sol pa kratko pulsirajte dok se sastojci ne povežu.
- U blender zatim dodajte i bijelo vino, sušenu mentu, origano po želji i malo čilija.
- Dodajte i oko 50 ml maslinovog ulja ili količine prilagodite vlastitom ukusu.
- Dobivenu tekućinu prebacite u veću zdjelu pa dodajte pileća krilca.
- Sa svih ih strana premažite marinadom, a zatim spremite u hladnjak na barem sat vremena.
- Prije ubacivanja još malo posolite meso te dodajte papar.
- Pecite u pećnici oko 40 minuta na 180 stupnjeva.
- Pred kraj pečenja, pojačajte temperaturu na 200 do 220 kako bi krilca dobila lijepu, zlatnu boju.
Dobar tek!