Ljetni voćni biskvit

Uz ljetnu večeru s prijateljima poslužite ovaj desert s breskvama i borovnicama
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 6

Potrebno vam je

  • 3 žlica maslac, neslani
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 1 šalica pšenično brašno (puno zrno 100% )
  • 1.50 žlica prašak za pecivo
  • 0.50 mala žlica sol
  • 1 šalica mlijeko kravlje, obrano
  • 0.50 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 1 mala žlica ekstrakt vanilije
  • 3 kom breskva
  • 2 šalica borovnice

Priprema

  1. Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva.
  2. Maslac i ulje staviti u kalup za pečenje ili vatrostalnu tavu promjera 12 cm i zagrijati u pećnici 5-7 minuta dok se ne otopi.
  3. U međuvremenu, pomiješati brašno, prašak za pecivo i sol u većoj zdjeli. Dodati mlijeko, šećer i vaniliju. Sve promiješati u jednoličnu smjesu.
  4. Dodati otopljeni maslac u smjesu i još jednom zamiješati.
  5. Dobiveno tijesto izliti u vruć kalup za pečenje. U tijesto ravnomjerno utisnuti bresve i borovnice.
  6. eći u zagrijanoj pećnici dok biskvit posmeđi, otprilike 50 do 60 min. Kada je pečen izvaditi biskvit iz pećnice i pustiti da se ohladi bar 15 minuta.
Posjeti Gastro.hr