gastro postao
Uz ljetnu večeru s prijateljima poslužite ovaj desert s breskvama i borovnicama
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 6
Potrebno vam je
- 3 žlica maslac, neslani
- 3 žlica ulje maslinovo
- 1 šalica pšenično brašno (puno zrno 100% )
- 1.50 žlica prašak za pecivo
- 0.50 mala žlica sol
- 1 šalica mlijeko kravlje, obrano
- 0.50 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 1 mala žlica ekstrakt vanilije
- 3 kom breskva
- 2 šalica borovnice
Priprema
- Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva.
- Maslac i ulje staviti u kalup za pečenje ili vatrostalnu tavu promjera 12 cm i zagrijati u pećnici 5-7 minuta dok se ne otopi.
- U međuvremenu, pomiješati brašno, prašak za pecivo i sol u većoj zdjeli. Dodati mlijeko, šećer i vaniliju. Sve promiješati u jednoličnu smjesu.
- Dodati otopljeni maslac u smjesu i još jednom zamiješati.
- Dobiveno tijesto izliti u vruć kalup za pečenje. U tijesto ravnomjerno utisnuti bresve i borovnice.
- eći u zagrijanoj pećnici dok biskvit posmeđi, otprilike 50 do 60 min. Kada je pečen izvaditi biskvit iz pećnice i pustiti da se ohladi bar 15 minuta.