Ljubitelji gljiva, pozor: Neodoljivi šumski tornjić

Thinkstock
Poslužite Napoleon s bukovačama i vrganjima kao elegantno predjelo i oduševite goste!
Vidi originalni članak

Ovo slasno jelo nadahnuto je popularnim desertom koji je obično sastavljen od kreme od vanilije i voća. Ako ste skloniji slanoj hrani, poželjet ćete i repete!

Javite nam svoje dojmove.

 

Sastojci:

  • 500 g lisnatog tijesta
  • ¼ šalice vrhnja
  • Žlica narezanog peršina
  • 100 g svježeg, mekog kozjeg sira
  • Žlica maslaca
  • 100 g bukovača
  • 100 g vrganja
  • 100 g listova špinata
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Žlica limunovog soka

 

ŠTO KUHATI? Špinat i rajčice: Komplementarni par na tanjuru

 

Priprema:

  1. Na lagano pobrašnjenoj podlozi razvaljajte lisnato tijesto i stavite ga na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje te ga probodite vilicom. Na vrh stavite drugi lim i pritisnite. Pecite 20 minuta na 200 stupnjeva pa ostavite da se ohladi.
  2. Narežite tijesto na pravokutnike 6x12 cm. 
  3. Pomiješajte vrhnje, kozji sir i peršin, posolite i popaprite. 
  4. Pomiješajte špinat s limunovim sokom i maslinovim uljem. Posolite i popaprite.
  5. Naizmjence stavljajte koru, kremu od sira, narezane gljive i špinat.

 

Divota! Fenomenalan pečeni krumpir s raguom od gljiva

 

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr