gastro postao
Poslužite Napoleon s bukovačama i vrganjima kao elegantno predjelo i oduševite goste!
Ovo slasno jelo nadahnuto je popularnim desertom koji je obično sastavljen od kreme od vanilije i voća. Ako ste skloniji slanoj hrani, poželjet ćete i repete!
Javite nam svoje dojmove.
Sastojci:
- 500 g lisnatog tijesta
- ¼ šalice vrhnja
- Žlica narezanog peršina
- 100 g svježeg, mekog kozjeg sira
- Žlica maslaca
- 100 g bukovača
- 100 g vrganja
- 100 g listova špinata
- 2 žlice maslinovog ulja
- Žlica limunovog soka
Priprema:
- Na lagano pobrašnjenoj podlozi razvaljajte lisnato tijesto i stavite ga na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje te ga probodite vilicom. Na vrh stavite drugi lim i pritisnite. Pecite 20 minuta na 200 stupnjeva pa ostavite da se ohladi.
- Narežite tijesto na pravokutnike 6x12 cm.
- Pomiješajte vrhnje, kozji sir i peršin, posolite i popaprite.
- Pomiješajte špinat s limunovim sokom i maslinovim uljem. Posolite i popaprite.
- Naizmjence stavljajte koru, kremu od sira, narezane gljive i špinat.
Dobar tek!