Losos s pestom

Recept za lagano jelo od ribe sa sočnim pestom od bučinih sjemenki i korijandera
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 4

Potrebno vam je

  • 4 filet losos
  • 1 mala žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 0.50 šalica sjemenke bundeve, oljušt. sušene
  • 0.50 šalica korijander
  • 0.50 mala žlica korijander,sjemenke
  • 0.50 režanj češnjak
  • 1 žlica sok od limete
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 kom limeta

Priprema

  1. Zagrijati jednu ½ žličicu ulja u teflonskoj tavi na srednjoj vatri i popržiti bučine sjemenke da posmeđe, oko 2 minute. Sjemenke odložit na papirnati ručnik i ostavit da se ohlade.
  2. 6 žlica bučinih sjemenki ugrubo samljeti zajedno sa svježim korijenderom, sjemenkama korijandera i češnjakom. Dok blender ili mikser i dalje usitnjava postepeno dodavati sok limete, ¼ šalice ulja i ¼ šalice vode dok se dobije forma pirea. Začiniti sa soli i paprom i po želji dodati još malo soka limete.
  3. Filete lososa začiniti sa soli i paprom. Na istoj tavi od prženja bučinih sjemenki zagrijati preostalu 1 žličicu ulja i ispeći filete lososa 3-4 minute sa svake strane.

Recept za lagano jelo od ribe sa sočnim pestom od bučinih sjemenki i korijandera

Posjeti Gastro.hr