gastro postao
Recept za lagano jelo od ribe sa sočnim pestom od bučinih sjemenki i korijandera
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 4
Potrebno vam je
- 4 filet losos
- 1 mala žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 0.50 šalica sjemenke bundeve, oljušt. sušene
- 0.50 šalica korijander
- 0.50 mala žlica korijander,sjemenke
- 0.50 režanj češnjak
- 1 žlica sok od limete
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 kom limeta
Priprema
- Zagrijati jednu ½ žličicu ulja u teflonskoj tavi na srednjoj vatri i popržiti bučine sjemenke da posmeđe, oko 2 minute. Sjemenke odložit na papirnati ručnik i ostavit da se ohlade.
- 6 žlica bučinih sjemenki ugrubo samljeti zajedno sa svježim korijenderom, sjemenkama korijandera i češnjakom. Dok blender ili mikser i dalje usitnjava postepeno dodavati sok limete, ¼ šalice ulja i ¼ šalice vode dok se dobije forma pirea. Začiniti sa soli i paprom i po želji dodati još malo soka limete.
- Filete lososa začiniti sa soli i paprom. Na istoj tavi od prženja bučinih sjemenki zagrijati preostalu 1 žličicu ulja i ispeći filete lososa 3-4 minute sa svake strane.
Recept za lagano jelo od ribe sa sočnim pestom od bučinih sjemenki i korijandera