gastro postao
                                            
                                        
                                    Recept za lagano jelo od ribe sa sočnim pestom od bučinih sjemenki i korijandera
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 4
Potrebno vam je
- 4 filet losos
 - 1 mala žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
 - 0.50 šalica sjemenke bundeve, oljušt. sušene
 - 0.50 šalica korijander
 - 0.50 mala žlica korijander,sjemenke
 - 0.50 režanj češnjak
 - 1 žlica sok od limete
 - sol
 - svježe mljeveni papar
 - 1 kom limeta
 
Priprema
- Zagrijati jednu ½ žličicu ulja u teflonskoj tavi na srednjoj vatri i popržiti bučine sjemenke da posmeđe, oko 2 minute. Sjemenke odložit na papirnati ručnik i ostavit da se ohlade.
 - 6 žlica bučinih sjemenki ugrubo samljeti zajedno sa svježim korijenderom, sjemenkama korijandera i češnjakom. Dok blender ili mikser i dalje usitnjava postepeno dodavati sok limete, ¼ šalice ulja i ¼ šalice vode dok se dobije forma pirea. Začiniti sa soli i paprom i po želji dodati još malo soka limete.
 - Filete lososa začiniti sa soli i paprom. Na istoj tavi od prženja bučinih sjemenki zagrijati preostalu 1 žličicu ulja i ispeći filete lososa 3-4 minute sa svake strane.
 
Recept za lagano jelo od ribe sa sočnim pestom od bučinih sjemenki i korijandera