Macaroni Marthe Stewart

Ganache krema od tamne čokolade, tučenog vrhnja i maslaca tajna je ovih neodoljivih makarona
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 20

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 118

Makaroni

  • 1 šalica šećer, kristal
  • 1.20 dl badem, oljušteni suhi
  • 2 kom bjelanjak kokošji
  • limunov sok
  • 0.50 dl šećer, u prahu

Krema

  • 0.50 šalica vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 100 g tamna čokolada
  • 1 žlica maslac, neslani

Priprema

  1. lzmiješajte bademe i šećer te ih prosijte dvaput. Izmiksajte bjelanjke, dodajte limunov sok i šećer u prahu. Miksajte oko osam min.
  2. Dodajte prvu smjesu i dobro izmiješajte. Istisnite krugove na papir za pečenje pa ostavite 15 min. Pecite ih oko deset min.
  3. Za ganache-kremu zakuhajte vrhnje. prelijte preko čokolade i ostavite dvije min. Dodajte maslac, miksajte dok smjesa ne postane glatka, ohladite i nadjenite macarone.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr