gastro postao
Ganache krema od tamne čokolade, tučenog vrhnja i maslaca tajna je ovih neodoljivih makarona
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 118
Makaroni
- 1 šalica šećer, kristal
- 1.20 dl badem, oljušteni suhi
- 2 kom bjelanjak kokošji
- limunov sok
- 0.50 dl šećer, u prahu
Krema
- 0.50 šalica vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 100 g tamna čokolada
- 1 žlica maslac, neslani
Priprema
- lzmiješajte bademe i šećer te ih prosijte dvaput. Izmiksajte bjelanjke, dodajte limunov sok i šećer u prahu. Miksajte oko osam min.
- Dodajte prvu smjesu i dobro izmiješajte. Istisnite krugove na papir za pečenje pa ostavite 15 min. Pecite ih oko deset min.
- Za ganache-kremu zakuhajte vrhnje. prelijte preko čokolade i ostavite dvije min. Dodajte maslac, miksajte dok smjesa ne postane glatka, ohladite i nadjenite macarone.
Izvor Skuhatćute