Mary Berry ima odličan recept za piletinu iz pećnice

Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL
Otkrivamo vam kako Mary Berry najradije priprema pileći batak sa zabatkom!
Vidi originalni članak

Ako volite ljepljive prste, hrskavu pileću kožicu crvene boje i kombinacije s medom i senfom – ovo je idealan recept za vas!

Mary Berry savjetuje da sačuvate sok od pečenja i njime prelijte pire krumpir ili povrće.

 

 

slasno Kruščići Mary Berry za najbolja druženja

 

 

 

 

Sastojci:

  • 6 pilećih bataka sa zabatkom (s kožom)
  • 6 žlica ketchupa
  • 2 žlice pirea od rajčice
  • 2 žlice senfa
  • 3 žlice Worchestershire umaka
  • 2 žlice meda
  • 1 režanj češnjaka

 

Priprema:

  1. Oštrim nožem plitko zarežite svaki batak sa zabatkom na nekoliko mjesta na gornjem dijelu.
  2. Sve preostale sastojke pomiješajte u velikoj zdjeli, ubacite piletinu i pomiješajte. Stavite u hladnjak na najmanje 30 minuta.
  3. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva, a lim obložite papirom za pečenje.
  4. Položite mariniranu piletinu na lim tako da koža bude s gornje strane i prelijte preostalom marinadom.
  5. Pecite 35 – 45 minuta, sve dok ne poprimi crvenkastu boju.

 

 

dobar tek Pripremi hummus po receptu slavne Mary Berry!

 

 

Sačuvajte sok od pečenja i poslužite odmah!

 

 

 

Posjeti Gastro.hr