Recepti 12. veljače 2019.

Mary Berry ima odličan recept za piletinu iz pećnice

foto: Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Otkrivamo vam kako Mary Berry najradije priprema pileći batak sa zabatkom!

Ako volite ljepljive prste, hrskavu pileću kožicu crvene boje i kombinacije s medom i senfom – ovo je idealan recept za vas!

Mary Berry savjetuje da sačuvate sok od pečenja i njime prelijte pire krumpir ili povrće.

 

 

Možda vas zanima... Kruščići Mary Berry za najbolja druženja Recepti

 

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

 

Sastojci:

  • 6 pilećih bataka sa zabatkom (s kožom)
  • 6 žlica ketchupa
  • 2 žlice pirea od rajčice
  • 2 žlice senfa
  • 3 žlice Worchestershire umaka
  • 2 žlice meda
  • 1 režanj češnjaka

 

Priprema:

  1. Oštrim nožem plitko zarežite svaki batak sa zabatkom na nekoliko mjesta na gornjem dijelu.
  2. Sve preostale sastojke pomiješajte u velikoj zdjeli, ubacite piletinu i pomiješajte. Stavite u hladnjak na najmanje 30 minuta.
  3. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva, a lim obložite papirom za pečenje.
  4. Položite mariniranu piletinu na lim tako da koža bude s gornje strane i prelijte preostalom marinadom.
  5. Pecite 35 – 45 minuta, sve dok ne poprimi crvenkastu boju.

 

 

Možda vas zanima... Pripremi hummus po receptu slavne Mary Berry! Recepti

 

 

Sačuvajte sok od pečenja i poslužite odmah!

 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.