gastro postao
Otkrivamo vam kako Mary Berry najradije priprema pileći batak sa zabatkom!
Ako volite ljepljive prste, hrskavu pileću kožicu crvene boje i kombinacije s medom i senfom – ovo je idealan recept za vas!
Mary Berry savjetuje da sačuvate sok od pečenja i njime prelijte pire krumpir ili povrće.
Sastojci:
- 6 pilećih bataka sa zabatkom (s kožom)
- 6 žlica ketchupa
- 2 žlice pirea od rajčice
- 2 žlice senfa
- 3 žlice Worchestershire umaka
- 2 žlice meda
- 1 režanj češnjaka
Priprema:
- Oštrim nožem plitko zarežite svaki batak sa zabatkom na nekoliko mjesta na gornjem dijelu.
- Sve preostale sastojke pomiješajte u velikoj zdjeli, ubacite piletinu i pomiješajte. Stavite u hladnjak na najmanje 30 minuta.
- Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva, a lim obložite papirom za pečenje.
- Položite mariniranu piletinu na lim tako da koža bude s gornje strane i prelijte preostalom marinadom.
- Pecite 35 – 45 minuta, sve dok ne poprimi crvenkastu boju.
Sačuvajte sok od pečenja i poslužite odmah!