Recepti 24. siječnja 2019.

Kruščići Mary Berry za najbolja druženja

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako vam dolazi društvo i želite ih iznenaditi nečim ukusnim i aromatičnim, onda su ovi kruščići pravi izbor za vas!

Pratite recept i savjete Mary Berry i vaši će flatbreads biti izvrsni – zlatni, pahuljasti i aromatični. Trebat će vam samo malo strpljenja jer se tijesto mora dva puta dizati, no trud se zaista isplati.

Servirajte ih istog dana, uz hummus ili neki dip po vlastitom izboru, a ostatak spremite u plastičnu kutiju s poklopcem i čuvajte u hladnjaku. Sutradan će biti malo tvrđi, ali i dalje ukusni nakon kratkog zagrijavanja u pećnici. 

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Sastojci:

  • 500 g polubijelog brašna
  • 1 paket suhog kvasca
  • 8 žlica maslinovog ulja
  • 350 ml tople vode
  • 75 crnih maslina
  • 1 režanj češnjaka
  • 6 grančica ružmarina
  • Sol, papar

Priprema:

  1. U samostojeći mikser stavite brašno i pripremite nastavak za tijesto.
  2. Na jednu stranu zdjele stavite kvasac, na drugu žličicu soli. Postepeno dodajte tri do četiri žlice maslinovog ulja i toplu vodu i miksajte 10-ak minuta. Ako tijesto mijesite rukama, trebat će vam 15-ak minuta da biste dobili glatko i lagano ljepljivo tijesto.
  3. Premažite uljem veliku zdjelu, prebacite tijesto i prekrijte ga plastičnom folijom. Pustite da odstoji i udvostruči se, a trebat će mu između 60 i 90 minuta.
  4. Kad se digne, prebacite tijesto na pobrašnjenu podlogu i kratko ga mijesite, a zatim podijelite na osam dijelova. Tanko razvaljajte svaki dio tako da bude veličine vaše šake. 
  5. U svaki dio utisnite narezane masline, a potom oformite kuglu. Ponovno razvaljajte u ovalni ili okrugli oblik veličine šake. 
  6. Dva lima za pečenje obložite papirom za pečenje, pospite brašnom i premjestite tijesto. Pustite da odstoji pola sata na toplom. 
  7. Pomiješajte nasjeckani češnjak, preostale četiri žlice maslinovog ulja i premažite svaki komad tijesta. Rasporedite ružmarin i pospite krupnom soli.
  8. Pecite 20 – 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva. Vaši će kruščići poprimiti zlatnu boju i lagano će se napuhnuti. 

Poslužite ih uz hummus!

 

Možda vas zanima... Pripremi hummus po receptu slavne Mary Berry! Recepti

 

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.