Med od maslačka

Mlado lišće maslačka najbolje je brati prije cvatnje jer poslije postane pregorko
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 40

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 500

Potrebno vam je

  • 500 g maslačak
  • 4 kom limun
  • 1 l voda
  • 5000 g šećer, kristal

Priprema

  1. Stavite cvjetove maslačka u veliku posudu i prelijte hladnom vodom (otprilike 1 l). Zatim narežite limun na ploškice i potopite uz cvjetove te ostavite da odstoji 24 sata.
  2. Drugi dan zgnječite cvjetove te dobro procijedite. ocjeđenu tekućinu lagano zagrijavajte i dodajte kilogram po kilogram šećera, ali prije nego se tekućina zagrije. Lagano miješaje i kuhajte dok se ne zgusne u med.
Posjeti Gastro.hr