Medenjaci - neizbježna božićna poslastica

Stockfood
Ako voliš tradicionalne slastice, blagdani u tvom domu jednostavno ne mogu proći bez medenjaka.
Vidi originalni članak

Ne trebaš provesti dane u kuhinji da bi u kuću unijela duh blagdana. Ako si obožavateljica medenjaka, posao će biti gotov za manje od sat vremena.

U receptu smo opisali proces pripreme klasičnih, okruglih medenjaka, ali ti uvijek možeš iskoristiti kalupe za keksiće i napraviti oku primamljiviju verziju. 

 

zapamti ovaj recept Mirisni keksići s bijelom čokoladom i limunom

 

Sastojci:

  • 500 g glatkog brašna
  • 250 g meda
  • 10 g praška za pecivo
  • 120 g šećera
  • 3 žličice
  • 2 jaja
  • 80 g Zvijezda margarina

Priprema:

  1. Pomiješaj brašno s praškom za pecivo pa ga prosij. U brašnu napravi udubinu pa stavi med, šećer, cimet, mljevene klinčiće, otopljeni margarin i jaja.
  2. Dobro umijesi, omotajte folijom pa pusti da odstoji u hladnjaku pola sata.
  3. Oblikuj kuglice promjera tri centimetra, malo ih spljošti i rasporedi po limu obloženom papirom za pečenje.
  4. Peci otprilike 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

Pričekaj da se ohladi, premjesti u posudu s poklopcem i uživaj tijekom cijelih blagdana. 

 

prava poslastica Kuglof od limuna za najbolje prosinačke večeri

Posjeti Gastro.hr