Medenjaci od bundeve

Zdrav recept sa slatkom jesenskom namirnicom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 220

Potrebno vam je

  • 1 kom butternut bundeva
  • 2 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 6 g prašak za pecivo
  • 1 mala žlica mljeveni cimet
  • 2 kom jaje kokošje
  • 1 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 120 ml ulje suncokretovo

Priprema

  1. Oguli bundevu.
  2. Izreži je na male komadiće i peci oko 20 min., na 200 stupnjeva.
  3. Pomiješaj suhe sastojke u jednoj posudi, a u drugoj umuti jaja i šećer.
  4. Dodaj u jaja pire od bundeve i ulje.
  5. Na to dodaj i suhe sastojke.
  6. Sve izmiješaj.
  7. Malom žličicom oblikuj željene medenjake i peci 16 minuta na 160 stupnjeva.

Izvor Zdrava Krava

Posjeti Gastro.hr