gastro postao
Zdrav recept sa slatkom jesenskom namirnicom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 220
Potrebno vam je
- 1 kom butternut bundeva
- 2 šalica pšenično brašno, bijelo
- 6 g prašak za pecivo
- 1 mala žlica mljeveni cimet
- 2 kom jaje kokošje
- 1 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 120 ml ulje suncokretovo
Priprema
- Oguli bundevu.
- Izreži je na male komadiće i peci oko 20 min., na 200 stupnjeva.
- Pomiješaj suhe sastojke u jednoj posudi, a u drugoj umuti jaja i šećer.
- Dodaj u jaja pire od bundeve i ulje.
- Na to dodaj i suhe sastojke.
- Sve izmiješaj.
- Malom žličicom oblikuj željene medenjake i peci 16 minuta na 160 stupnjeva.
Izvor Zdrava Krava