Meka i topla: Peciva s češnjakom

Thinkstock
Ukusni i aromatični zalogaji stvoreni su za kombiniranje s uskršnjim favoritima - šunkom, svježim sirom i kuhanim jajima.
Vidi originalni članak

Pripremite meka i sočna peciva, aromatizirajte ih češnjakom, pa ih poslužite uz kuhanu šunku, svježi sir i kuhana jaja. Savršen uskršnji doručak može započeti!

 

Za pripremu tijesta trebat će vam:

  • 500 g glatkog brašna
  • 1 vrećica Dr. Oetker suhog kvasca
  • 1 žlica šećera
  • 2 mala žličica soli
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 100 ml mlijeka
  • 250 ml vode

Premaz:

  • 50 g maslaca
  • 2 režnja češnjaka

Postupak pripreme:

  1. Razmutite kvasac i šećer u toplome mlijeku pa ostavite oko deset minuta.
  2. Pomiješajte suhe sastojke, dodajte tekuće i zamijesite tijesto.
  3. Stavite ga u lagano nauljenu posudu, poklopite plastičnom folijom i ostavite da se diže jedan sat.
  4. Tijesto podijelite na oko 15 kuglica.
  5. Oblikujte ih u valjčiće duge 25 cm. Pobrašnite ih.
  6. Valjak zavežite u čvor, a krajeve podvijte u sredinu tako budu okrenuti u suprotne strane te pustite da se dižu još oko pola sata.
  7. Zagrijte pećnicu na 180°C i pecite 40-ak minuta.
  8. Rastopite maslac i dodajte mu sitno sjeckani češnjak te time premažite vruća peciva.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr