Mesne okruglice u kremastom bijelom umaku

Thinkstock
Vjerujemo da se po vašem receptu mesne okruglice kuhaju u crvenom umaku od rajčica, ali ova je verzija zaista nešto posebno.
Vidi originalni članak

Pikantne kuglice s kajenskim paprom savršeno nadopunjuje bijeli kremasti umak. Jelo je brzo gotov, jednostavno i divnog okusa, a oduševit će i vaše najmlađe. 

 

Vege dan! Nova dimenzija: Lažne mesne okruglice od graha i šampinjona

 

Potrebno vam je:

Za mesne okruglice

  • 500 g mljevene junetine
  • 500 g mljevene svinjetine
  • 1 crveni luk
  • 1 svežanj svježeg peršina
  • 1 jaje
  • 100 g krušnih mrvica
  • 1 žličica kajenskog papra
  • 1 žličica crnog papra
  • ½ žličice muškatnog oraščića 
  • 1 žličica soli

Umak:

  • 3 žlice brašna
  • 50 g margarina
  • 800 ml junećeg temeljca (može i instant)
  • sol i papar po ukusu

Priprema:

  1. Na malo ulja popržite nasjeckani luk. U veću posudu stavite sve ostale sastojke za mesne okruglice i dodajte poprženi luk.
  2. Promiješajte sve sastojke i formirajte kuglice željene veličine
  3. Na tavi pržite okruglice tako da dobiju zlatno žutu boju sa svake strane
  4. Kada ste ispekli sve okruglice, na istoj tavi napravite umak. Otopite margarin i dodajte brašno.
  5. Popržite zapršku do zlatne boje zatim dodajte temeljac i soli i papra, ako je potrebno.
  6. U umak dodajte pečene mesne okruglice i pustite da se sve zajedno kuha još desetak minuta.

 

ZA RUČAK... Najbolje mesne okruglice u umaku od rajčice

 

Poslužite uz svježu zelenu salatu. Želimo vam dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr