Dobro jutro: Mini pizze sa slaninom i jajima

Thinkstock
Lisnato tijesto nije uobičajeno tijesto za pizze, ali ove minipizze s njime su odlične
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 711

Potrebno vam je

  • 4 list lisnato tijesto
  • 0.50 šalica rajčica ( ketchup)
  • 2 šalica trapist
  • 4 kriška slanina suha (prerašt. mršava)
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 8 kom jaje kokošje
  • 250 g cherry rajčice
  • list bosiljka

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C i pripremite četiri lima za pečenje. Izrežite krug promjera 20 cm od svakoga komada tijesta i zarežite centimetar oko ruba. Stavite listove tijesta u limove koje ste obložili papirom za pečenje.
  2. Na svaki komad tijesta rasporedite umak, pospite s dvije žlice naribanog sira i na vrh stavite slaninu. Pokapaje maslinovim uljem. Pecite 15 minuta.
  3. Razbijte po dva jaja na svaku minipizzu, stavite rajčice na vrh te pospite ostatkom sira. Pecite još 15-20 minuta te pospite bosiljkom. Poslužite.
Posjeti Gastro.hr