gastro postao
Lisnato tijesto nije uobičajeno tijesto za pizze, ali ove minipizze s njime su odlične
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 711
Potrebno vam je
- 4 list lisnato tijesto
- 0.50 šalica rajčica ( ketchup)
- 2 šalica trapist
- 4 kriška slanina suha (prerašt. mršava)
- 2 žlica ulje maslinovo
- 8 kom jaje kokošje
- 250 g cherry rajčice
- list bosiljka
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°C i pripremite četiri lima za pečenje. Izrežite krug promjera 20 cm od svakoga komada tijesta i zarežite centimetar oko ruba. Stavite listove tijesta u limove koje ste obložili papirom za pečenje.
- Na svaki komad tijesta rasporedite umak, pospite s dvije žlice naribanog sira i na vrh stavite slaninu. Pokapaje maslinovim uljem. Pecite 15 minuta.
- Razbijte po dva jaja na svaku minipizzu, stavite rajčice na vrh te pospite ostatkom sira. Pecite još 15-20 minuta te pospite bosiljkom. Poslužite.