Moguće je: Čokoladna torta od tri sastojka

Thinkstock
Pomoću samo tri sastojaka i malo dobre volje, zasladite se ovim fantastičnim desertom!
Vidi originalni članak

Ova torta će postati vaš omiljeni desert jer je nevjerojatnog ukusa, jednostavno se priprema i potrebna su vam svega tri sastojka. A tko još ne voli čokoladnu tortu? 

Punoća ukusa i topljenje u ustima glavni su aduti ovog jednostavnog recepta za čiju pripremu su dovoljna samo tri sastojka.

 

yumyum paradise Za izbirljive: Domaća čokolada s bademima

 

presavršeno Fantastična M&M torta: I čokolada, i bomboni!

 

Potrebno vam je:

  • 175 g tamne čokolade
  • 7 jaja
  • 140 g maslaca

Priprema: 

  1. Pećnicu zagrijte na 130 stupnjeva. Pripremite kalup za tortu, namažite ga maslacem i obložite papirom za pečenje. Čokoladu natrgajte na kockice i otopite na pari, pred sam kraj kada je čokolada rastopljena umiješajte na kockice narezan maslac, miješajte dok se ne rastopi.
  2. Odvojite žumanjke od bjelanjaka i u jednoj posudi pjenasto umutite žumanjke i dodajte im, lagano miješajući, ohlađenu smjesu čokolade i maslaca. U drugoj posudi istucite snijeg od bjelanjaka, i žlicu po žlicu dodajte u prethodno pripremljenu smjesu nježno miješajući dok smjesa ne postane homogena. 
  3. Smjesu izlijte u pripremljeni kalup i pokrijte folijom. Kalup stavite u veću posudu za pečenje i napunite je vrućom vodom do pola kalupa. 
  4. Pecite 25 minuta, nakon čega bi sredina torte trebala biti mekana, a površina obložena hrskavom koricom. Nakon pečenja tortu ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu, posipajte šećerom u prahu, izrežite toplim nožem i poslužite uz lagano tučeno slatko vrhnje ili svježe jagode ili maline.
Posjeti Gastro.hr