Morate probati: Komorač na talijanski način

Thinkstock
Isprobajte složenac s komoračem koji možda i nije popularan kod nas, ali zato Talijani znaju kako ga pripremiti
Vidi originalni članak

Zbog mediteranskog podrijetla komorač ili koromač se najviše koristi u francuskoj, talijanskoj i dalmatinskoj kuhinji, ali se svojom aromom slaže i s jelima kojima se dodaju i ostale mediteranske mirisne trave, te peršin i ljuti začini poput čilija.

Nažalost, ovo ukusno mediteransko povrće je pomalo zaboravljeno u našim kuhinjama. Najjednostavnija upotreba koromača je ona u svježim salatama, a mi vam donosimo recept za složenac s komoračem i mozzarellom koji će osvojiti vaša nepca. 

 

Što sve možete s koromačem?

 

Potrebno vam je:

  • 4 glavice komorača
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 žličica maslaca
  • 250 g mozzarelle
  • peršin

 

Možeš se udat Rižoto od kozica, koromača i sušenih rajčica

 

Priprema:

  1. Komorač uzdužno prerežite na četvrtine i kuhajte u kipućoj slanoj vodi 5-10 minuta.
  2. Vatrostalnu posudu namažite maslacem pa dodajte komorač, sol i papar. Složite Mozzarellu na vrh. Pecite 15-20 minuta na 200°c i pospite peršinom.
Posjeti Gastro.hr