gastro postao
Isprobajte složenac s komoračem koji možda i nije popularan kod nas, ali zato Talijani znaju kako ga pripremiti
Zbog mediteranskog podrijetla komorač ili koromač se najviše koristi u francuskoj, talijanskoj i dalmatinskoj kuhinji, ali se svojom aromom slaže i s jelima kojima se dodaju i ostale mediteranske mirisne trave, te peršin i ljuti začini poput čilija.
Nažalost, ovo ukusno mediteransko povrće je pomalo zaboravljeno u našim kuhinjama. Najjednostavnija upotreba koromača je ona u svježim salatama, a mi vam donosimo recept za složenac s komoračem i mozzarellom koji će osvojiti vaša nepca.
Potrebno vam je:
- 4 glavice komorača
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 žličica maslaca
- 250 g mozzarelle
- peršin
Priprema:
- Komorač uzdužno prerežite na četvrtine i kuhajte u kipućoj slanoj vodi 5-10 minuta.
- Vatrostalnu posudu namažite maslacem pa dodajte komorač, sol i papar. Složite Mozzarellu na vrh. Pecite 15-20 minuta na 200°c i pospite peršinom.