More na tanjuru: Špageti sa svježim srdelama

Thinkstock
Za pripremu ovog gastronomskog užitka trebat će vam svega 30 minuta
Vidi originalni članak

Jednostavna priprema, jeftine i ukusne srdele u kombinaciji sa špagetima divan su spoj za svaku priliku, gdje god se nalazili. A što je najbolje od svega za pripremu ovog gastronomskog užitka trebat će vam svega 30 minuta. Servirajte more na tanjuru i pripremite ovu jednostavnu tjesteninu.

 

 

Kraljica mora Top 5 načina za pripremanje srdela

 

 

Uz tost ili krekere Pašteta od srdela za brze i mirisne ljetne zalogaje

 


Potrebno vam je:

  • 400 g srdela
  • 1 crveni  luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 60 g krušnih mrvica
  • 3 žlica pinjola
  • 1 vezica komorača
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 400 g špageta

Priprema:

  1. Srdelama očistite ljuske, odstranite glave i prepolovite ih.
  2. U široku tavu ulijte oko 1/2 dl maslinova ulja, sitno narezani luk, zgnječeni češanj češnjaka i prepolovljene srdele koje okrećete par minuta na laganoj vatri da se lagano isprže. Posolite i popaprite. Pazite da ništa ne zagori.
  3. Posebno zagrijte jednu manju tavu, ubacite u nju na par minuta pinjole, malo ih popecite pa dodajte krušne mrvice. Sve zajedno još malo okrećite na vatri da se mrvice zazlate.
  4. Skuhajte debele špagete al dente, procijedite ih i ubacite u tavu sa srdelama. Zatim dodajte 2 - 3 žlice vode od kuhanja, pospite krušnim mrvicama i pinjolima, malo potucite i na kraju začinite sitno narezanim divljim koromačem.
  5. Od koromača koristite samo lišće jer su stabljike tvrde. Sve dobro promiješajte i poslužite uz dodatak svježe mljevena papra.
Posjeti Gastro.hr