Recepti 05. srpnja 2024.

Pašteta od srdela odlično prija uz tost ili krekere

Namaz
12 MIN
0 MIN
8
JEDNOSTAVNO
pašteta od srdela
Pašteta od srdela
foto: Instagram @vasco_wijnimport
Ljeto je idealno za uživanje u jednostavnim, ali slasnim zalogajima, a upravo takvi bit će i jednostavni zalogaji u kojime je glava zvijezda pašteta od srdela

Ovo jelo bit će idealna ideja kada ti od ručka ostane srdela ili kada svoje najdraže poželiš počastiti super jednostavnim, ali tako ukusnim jelom. Pašteta od srdela može se poslužiti uz hrskavi tostirani kruh, krekere ili grisine. Dodati joj možeš pečenu svježu rajčicu i nešto aceta balsamica, pa navaliti na sjajne zalogaje prepune okusa.

 

Također, kod pripreme paštete, svakako joj možeš dodati i malo češnjaka te na kraju sve posipati svježim peršinom i poprskati maslinovim uljem.

Gotova domaća pašteta od srdela može stajati u hladnjaku do 3 dana ili u zamrzivaču do mjesec dana. Ovu paštetu možeš napraviti i od sardina iz konzerve.

srdele | Author: Goran Kovačić/PIXSELL Srdele foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Ne gasi ekran dok kuham

Pašteta od srdela
12 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
8
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Srdela 350 g
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Luk 1 kom
  • Vlasac 1 žličica
  • Chili u prahu 1 prstohvat
  • Maslac 70 g
  • Maslinovo ulje 3 žlica
  • Sok od limuna
Postupak
  1. Očisti i filetiraj srdele, oguli i nasjeckaj luk. Maslac izvadi iz hladnjaka. Zagrij pećnicu na 180°C.


  2. U posudu za pečenje složi srdele u jednom sloju, posoli ih, popapri te peci 8 minuta. 


  3. Srdele izvadi iz pećnice te pusti da se ohlade na sobnu temperaturu. Izgnječi ih vilicom ili miksaj s lukom i vlascem, čilijem, maslacem i maslinovim uljem dok smjesa ne postane glatka, ali još pomalo zrnasta. Dodaj malo limunova soka te kušaj i dodaj još soli, papra, čilija u prahu i/ili limunova soka prema ukusu.


  4. Gotovu paštetu stavi u zdjelicu, poklopi te je dobro ohladi prije posluživanja.


Isprobaj i ove odlične recepte sa srdelama...

srdele Možda vas zanima... SAVRŠEN SPOJ Srdele s mentom i bademima Recepti Riba na grilu Možda vas zanima... David Skoko: Kako ispeći ribu, bez da se presuši Recepti srdele Možda vas zanima... Top 5 načina za pripremanje srdela Špajza Pohane srdele Možda vas zanima... Genijalan recept Davida Skoke za pohane srdele Recepti Slane srdele Možda vas zanima... SAVRŠEN SPOJ Tjestenina s pestom od slanih srdela Recepti Srdele iz pećnice recept Možda vas zanima... Srdele iz pećnice - zdravija verzija omiljenog jela Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.