Pripremi se za eksploziju okusa! Bijela čokolada i maline nikad nisu bile tako ukusne
Ako tražiš jednostavan desert, možda za nadolazeći ljetni piknik ili želiš oduševiti iznenadne goste, slojevite kocke kocke od maline i bijele čokolade su savršeno rješenje.
Jednostavne za pripremu
S podlogom od izmrvljenih graham krekera, komadićima bijele čokolade, hrskavim bademima, kremastim kondenziranim mlijekom i slatko-kiselim džemom od malina, ove kocke su preukusna kombinacija okusa i tekstura. A s obzirom na to da sadrže samo nekoliko sastojaka i gotovo bez miješanja, izuzetno su jednostavne za pripremu.
Maline
foto: Birgith Roosipuu/Unsplash
Možeš ih pripremiti i do tri dana unaprijed, što ih čini izvrsnim izborom za zabave ili druženja. Kondenzirano mlijeko možeš zamijeniti vrhnjem od kokosa ili kondenziranim kokosovim mlijekom za suptilan tropski okus.
Eksperimentiraj sa sastojcima
Također, možeš koristiti bilo koju vrstu čokolade ili džema po želji, ali imaj na umu da će to promijeniti okus kocki. Eksperimentiraj s različitim kombinacijama i pronađi svoju omiljenu verziju!
Ne gasi ekran dok kuham
Kocke od malina i bijele čokolade
15 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
15
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Graham krekeri
2
šalica
Maslac
0,50
šalica
Šećer
2
žlica
Bademi
2
šalica
Bijela čokolada
2
šalica
Kokos u listićima
2
šalica
Kondenzirano mlijeko
400
g
Džem od malina
2
šalica
Postupak
Zagrij pećnicu na 175°C.
Obloži posudu za pečenje dimenzija 23x33 cm papirom za pečenje i ostavi sa strane.
U srednje velikoj zdjeli pomiješaj mljevene graham krekere, maslac i šećer dok smjesa ne poprimi izgled mokrog pijeska.
Utisni smjesu graham mrvica u pripremljenu posudu za pečenje.
Na podlogu pospi 1 i ½ šalicu krupno nasjeckanih badema i 1 i ½ šalicu komadića bijele čokolade.
Pažljivo rasporedi zaslađeno kondenzirano mlijeko ravnomjerno preko badema i čokolade.
Pospi kokos ravnomjerno preko sloja kondenziranog mlijeka.
Žlicom rasporedi džem od malina na vrh i nježno ga razmaži preko kokosova sloja.
Pospi preostale bademe i komadiće bijele čokolade preko sloja džema od malina.
Peci u prethodno zagrijanoj pećnici 25-30 minuta, ili dok džem ne postane mjehurićast, a vrh lagano zlatne boje.
Pusti da se kolač potpuno ohladi prije nego što ukloniš papir za pečenje iz posude i izrežeš na kocke.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.