Recepti 26. kolovoza 2022.

Mediteranska tjestenina s kozicama gotova u trenu

Mediteranska tjestenina s kozicama odlično se slaže s čašom bijelog vina foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Uživaj u mediteranskoj harmoniji kozica, bijelog vina, češnjaka i maslinovog ulja.

Obožavamo morske specijalitete, pogotovo tijekom toplijih mjeseci. Kombinacija tjestenine i domaćih kozica oduševit će svako nepce, a još kada tomu dodamo čašu bijelog vina, užitku nema kraja. Ova delicija je idealna za pripremu tijekom toplijih dana jer ne zahtijeva puno vremena provedenog pored štednjaka, a nudi cijelu paletu mediteranskih okusa. Ako nemaš domaće kozice, možeš ih zamijeniti dagnjama ili sličnim morskim plodovima te dobiti jednako ukusnu mediteransku tjesteninu.

 

Možda vas zanima... Za ručak pripremi ražnjiće od plave ribe s mediteranskom salatom Špajza

 

Sastojci:

  • 250 g očišćenih kozica
  • 400 g tjestenine po izboru
  • 3 češnja češnjaka
  • 100 ml bijelog vina
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 vezica peršina

Postupak:

  1. Najprije skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju tako da bude al dente. 
  2. Za to vrijeme na tavi zagrij maslinovo ulje i peci kozice, ne više od 3 minute. Kozice makni iz tave, dodaj sitno nasjeckani češnjak i peci dok ne omekša.
  3. Zatim u tavu dodaj bijelo vino i sve skupa kuhaj nekoliko minuta na visokoj temperaturi dok se vino ne reducira do polovice. 
  4. U reducirani umak dodaj kuhanu tjesteninu i pola šalice vode u kojoj se kuhala. Sve dobro promiješaj i kuhaj još minutu do dvije. 
  5. Kada je tjestenina gotova dodaj pečene kozice i nasjeckani peršin te sve dobro promiješaj. Tjesteninu posluži uz čašu vina i uživaj u okusu Mediterana!


Ako voliš tjesteninu, isprobaj i ove ukusne recepte:

Možda vas zanima... Za ručak pripremi brzinsku tjesteninu s gomilom povrća Recepti Brzinski ručak: Tjestenina s tunom i limunom Možda vas zanima... Brzinski ručak: Tjestenina s tunom i limunom Recepti Možda vas zanima... Kremasta tjestenina sa špinatom i ricottom Recepti Špageti sa šparogama i graškom Možda vas zanima... Brzinski kremasti špageti sa šparogama i graškom Recepti Možda vas zanima... Hladna salata s tjesteninom idealan je ljetni obrok Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.