Uživaj u mediteranskoj harmoniji kozica, bijelog vina, češnjaka i maslinovog ulja.
Obožavamo morske specijalitete, pogotovo tijekom toplijih mjeseci. Kombinacija tjestenine i domaćih kozica oduševit će svako nepce, a još kada tomu dodamo čašu bijelog vina, užitku nema kraja.
Ova delicija jeidealna za pripremu tijekom toplijih dana jer ne zahtijeva puno vremena provedenog pored štednjaka, a nudi cijelu paletu mediteranskih okusa.
Ako nemaš domaće kozice, možeš ih zamijeniti dagnjama ili sličnim morskim plodovima te dobiti jednako ukusnu mediteransku tjesteninu.
Kozice
foto: Jackson Douglas/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Brza tjestenina s kozicama
10 MIN
pripreme
12 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Kozice
250
g
Tjestenina
400
g
Češnjak
3
režanj
Bijelo vino
100
ml
Maslinovo ulje
2
žlica
Peršin
1
svežanj
Postupak
Najprije skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju tako da bude al dente.
Za to vrijeme na tavi zagrij maslinovo ulje i peci kozice, ne više od 3 minute. Kozice makni iz tave, dodaj sitno nasjeckani češnjak i peci dok ne omekša.
U tavu dodaj bijelo vino i sve skupa kuhaj nekoliko minuta na visokoj temperaturi dok se vino ne reducira do polovice.
U reducirani umak dodaj kuhanu tjesteninu i pola šalice vode u kojoj se tjestenina kuhala. Sve dobro promiješaj i kuhaj još minutu do dvije. Po potrebi dodaj još vode od kuhanja tjestenine.
Kada je tjestenina gotova dodaj pečene kozice i nasjeckani peršin te sve dobro promiješaj.Tjesteninu posluži uz čašu vina i uživaj u okusu Mediterana!