Srdela je jeftina, iznimno zdrava i jednostavno ju je pripremiti. Je li uopće potreban još ikakav argument? Priznajemo, najgore nam je u vrijeme lovostaja na srdele, kada ih eventualno možemo jesti zamrznute, no nema do svježih... I zato sada napokon ponovno uživamo u njihovom svježem izdanju!
Maštoviti recepti
I još jedna stvar - OK, jako su ukusne pržene, no donosimo ti 5 odličnih recepata kako možeš srdele pripremiti na malo drugačiji način. I u njima jednako uživati! Možda čak i više, jer u ovim receptima dodajemo ih pregršt novih okusa!
Donosimo ti 5 različitih recepata sa srdelama koji će obogatiti tvoj stol, ali i tijelo i dušu. Ako slučajno imaš bilo kakvih sumnji prema ovoj sitnoj plavoj ribi, isprobaj ova jela. Sigurni smo da će nakon njih srdela sve češće imati glavnu ulogu na tvome stolu.
Srdele 'na savor'
Tipično venecijansko jelo savor u Istri se priprema nešto drugačije. Ovo je verzija chefa Marina Rendića s koromačem, mrkvom, motarom..., a recept se nalazi u njegovoj kuharici "S okusom mora i soli".
Srdele u pećnici
Srdele iz pećnice na visokom su mjestu top liste najjednostavnijih jela ikad. Zaprljat ćeš jednu posudu, a jelo će biti gotovo za pola sata.
Usoljene srdele u octu
Dalmatinski težački klasik koji ne traži nikakve napore u kuhinji. Priprema je hladna, a ti samo trebaš sjesti za stol, servirati srdele u octu i ćakulati dugo u noć.
Srdele s pečenom ciklom i mrkvom
Fantastično i jednostavno morsko jelo vraća nas okusima Mediterana – srdelicama, limunovom soku, maslinovom ulju, ružmarinu, češnjaku i vinu. Dodaj im i zapečenu mladu ciklu i mrkvu i uživaj u zemljano-morskim okusima koji se nadopunjuju kao da su se oduvijek jeli zajedno.
Srdele s mentom i bademima
Mješavina začinskog bilja koja se sastoji od korijandra i mente u kombinaciji s češnjakom bit će pun pogodak kada su u pitanju srdele. Dodaj tome još i orašaste note badema pa sve skupa pojačaj lukom.