Špajza 23. veljače 2024.

Top 5 načina za pripremanje srdela

srdele
Svježe srdele iz Jadrana foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Već smo svima dosadili, no ponavljamo - prošli tjedan je završio lovostaj na srdele! Nama je to razlog za slavlje jer napokon možemo uživati u ovoj odličnoj sitnoj plavoj ribi, i pripremiti je i na druge načine osim prženja

Srdela je jeftina, iznimno zdrava i jednostavno ju je pripremiti. Je li uopće potreban još ikakav argument? Priznajemo, najgore nam je u vrijeme lovostaja na srdele, kada ih eventualno možemo jesti zamrznute, no nema do svježih... I zato sada napokon ponovno uživamo u njihovom svježem izdanju!

Maštoviti recepti

I još jedna stvar - OK, jako su ukusne pržene, no donosimo ti 5 odličnih recepata kako možeš srdele pripremiti na malo drugačiji način. I u njima jednako uživati! Možda čak i više, jer u ovim receptima dodajemo ih pregršt novih okusa!

Donosimo ti 5 različitih recepata sa srdelama koji će obogatiti tvoj stol, ali i tijelo i dušu. Ako slučajno imaš bilo kakvih sumnji prema ovoj sitnoj plavoj ribi, isprobaj ova jela. Sigurni smo da će nakon njih srdela sve češće imati glavnu ulogu na tvome stolu.

 | Author: Inigo De La Maza/Unsplash Srdele foto: Inigo De La Maza/Unsplash

Srdele 'na savor'

Tipično venecijansko jelo savor u Istri se priprema nešto drugačije. Ovo je verzija chefa Marina Rendića s koromačem, mrkvom, motarom..., a recept se nalazi u njegovoj kuharici "S okusom mora i soli".

 

Srdele na 'savor' Možda vas zanima... Srdele na 'savor' obožavamo u svim prilikama Recepti

 

Srdele u pećnici

Srdele iz pećnice na visokom su mjestu top liste najjednostavnijih jela ikad. Zaprljat ćeš jednu posudu, a jelo će biti gotovo za pola sata.

 

Srdela u pećnici Možda vas zanima... Srdela u pećnici Recepti

 | Author: Harris Vo/Unsplash Srdele foto: Harris Vo/Unsplash

Usoljene srdele u octu

Dalmatinski težački klasik koji ne traži nikakve napore u kuhinji. Priprema je hladna, a ti samo trebaš sjesti za stol, servirati srdele u octu i ćakulati dugo u noć.

 

Usoljene srdele u octu Možda vas zanima... Usoljene srdele u octu Recepti

 

Srdele s pečenom ciklom i mrkvom

Fantastično i jednostavno morsko jelo vraća nas okusima Mediterana  – srdelicama, limunovom soku, maslinovom ulju, ružmarinu, češnjaku i vinu. Dodaj im i zapečenu mladu ciklu i mrkvu i uživaj u zemljano-morskim okusima koji se nadopunjuju kao da su se oduvijek jeli zajedno.

 

srdele naslov.jpg Možda vas zanima... Srdele s pečenom ciklom i mrkvom Kolumne

 

 | Author: Murielle Hunt/Unsplash Sardine iz konzerve foto: Murielle Hunt/Unsplash

Srdele s mentom i bademima

Mješavina začinskog bilja koja se sastoji od korijandra i mente u kombinaciji s češnjakom bit će pun pogodak kada su u pitanju srdele. Dodaj tome još i orašaste note badema pa sve skupa pojačaj lukom.

 

Možda vas zanima... Srdele s mentom i bademima - spoj za poželjeti Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.