gastro postao
Uživajte u uskusnim zalogajima tradicionalnog težačkog dalmatinskog jela
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 5
Potrebno vam je
- 15 kom srdela
- 2 dl vinski ocat
- 1 prstohvat kadulja
- 1 prstohvat origano
- 1 prstohvat majčina dušica
- 1 prstohvat bosiljak, vezica
- 1 prstohvat svježe mljeveni papar
- 1 dl ulje maslinovo
Priprema
- U zdjelici pomiješajte ocat i mirisne trave te pustite da ta smjesa odstoji pol sata.
- U ovako pripremljene začine stavite očišćene usoljene srdele i pustite da odstoje također pol sata.
- Nakon toga srdele izvadite, ocijedite i poslužite u drugoj posudi prelivene maslinovim uljem i posute paprom i nasjeckanim peršinovim listom.