Motovun u magli

Thinkstock
Slatki specijalitet od crnih tartufa dolazi nam iz Istre
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 411

Potrebno vam je

  • 8 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 2 g šećer, kristal
  • 60 g voda
  • 20 g tartuf crni
  • 500 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko

Priprema

  1. Žumanjke pjenasto umutite, a šećer i vodu lagano kuhajte na vatri. Potom kuhani šećer dodajte u žumanjke te izmiksajte. U smjesu naribajte tartuf.
  2. Ostavite da se ohladi i dodajte pola litre tučenoga slatkog vrhnja. Sve izmiješajte te zamrznite. Sladoled se može poslužiti uz suhi led i toplu vodu kako bi dobio karakterističan "maglovit" izgled.
Posjeti Gastro.hr