gastro postao
                                            
                                        
                                    Slatki specijalitet od crnih tartufa dolazi nam iz Istre
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 411
Potrebno vam je
- 8 kom žumanjak kokošji (sirovi )
 - 2 g šećer, kristal
 - 60 g voda
 - 20 g tartuf crni
 - 500 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
 
Priprema
- Žumanjke pjenasto umutite, a šećer i vodu lagano kuhajte na vatri. Potom kuhani šećer dodajte u žumanjke te izmiksajte. U smjesu naribajte tartuf.
 - Ostavite da se ohladi i dodajte pola litre tučenoga slatkog vrhnja. Sve izmiješajte te zamrznite. Sladoled se može poslužiti uz suhi led i toplu vodu kako bi dobio karakterističan "maglovit" izgled.