Mousse – desert s kojim ne možete pogriješiti

Getty Images
Pahuljastoj čokoladnoj kremi rijetki mogu odoljeti i savršen je završetak ručka ili večere.
Vidi originalni članak

Ako zazirete od kuhanja jaja  i bojite se da će vaš kulinarski eksperiment završiti grudastom kajganom, pripremite ovu pojednostavljenu verziju moussea. Krema će biti pahuljasta i lagana, a izbjeći ćete potencijalne nezgodne i bacanje namirnica. 

Pratite recept i uživajte u desertu!

 

Mljac! Čokoladni mousse s kestenima za svaku priliku

 

Sastojci:

  • 600 ml slatkog vrhnja
  • 150 g mliječne čokolade
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • 1 žličica instant kave
  • ½ žličice soli
  • ½ žličice ekstrakta vanilije

Priprema:

  1. Zagrijte 450 ml slatkog vrhnja u tavici. Maknite s vatre i prelijte nasjeckanu čokoladu. Pričekajte minutu, dvije, a potom miješajte dok se sva čokolada ne otopi. 
  2. Umiješajte kakao, instant kavu i sol, prekrijte folijom i stavite u hladnjak na sat vremena.
  3. Ohlađenu smjesu izmiksajte u čvrstu kremu. Prebacite u male zdjelice i vratite u hladnjak.
  4. Preostalih 150 ml vrhnja izmiksajte neposredno prije serviranja, uz dodatak ekstrakta vanilije. 

 

life with cookie Gin je zvijezda ove kremaste mousse torte

 

Svaki mousse ukrasite vrhnjem i naribanom čokoladom!

 

Posjeti Gastro.hr