gastro postao
Pahuljastoj čokoladnoj kremi rijetki mogu odoljeti i savršen je završetak ručka ili večere.
Ako zazirete od kuhanja jaja i bojite se da će vaš kulinarski eksperiment završiti grudastom kajganom, pripremite ovu pojednostavljenu verziju moussea. Krema će biti pahuljasta i lagana, a izbjeći ćete potencijalne nezgodne i bacanje namirnica.
Pratite recept i uživajte u desertu!
Sastojci:
- 600 ml slatkog vrhnja
- 150 g mliječne čokolade
- 2 žlice kakaa u prahu
- 1 žličica instant kave
- ½ žličice soli
- ½ žličice ekstrakta vanilije
Priprema:
- Zagrijte 450 ml slatkog vrhnja u tavici. Maknite s vatre i prelijte nasjeckanu čokoladu. Pričekajte minutu, dvije, a potom miješajte dok se sva čokolada ne otopi.
- Umiješajte kakao, instant kavu i sol, prekrijte folijom i stavite u hladnjak na sat vremena.
- Ohlađenu smjesu izmiksajte u čvrstu kremu. Prebacite u male zdjelice i vratite u hladnjak.
- Preostalih 150 ml vrhnja izmiksajte neposredno prije serviranja, uz dodatak ekstrakta vanilije.
Svaki mousse ukrasite vrhnjem i naribanom čokoladom!