gastro postao
Kada krene sezona, kestenje možete kupiti na svakom uglu, a ako ga toliko volite, napravite sami svoj kesten-pire ili slasni kolač koji će oduševiti sve vaše ukućane.
Mi vam donosimo recept za mousse od kestena kojima ćete sve ostaviti bez daha.
Potrebno vam je:
- 250 g kesten pirea
- 200 g čokolade za kuhanje
- 80 g maslaca
- narančin sok
- 3 žlice meda
- 80 g šećera
- 50 g otopljene mliječne čokolade
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- žlica i pol prošeka
- 4 žumanjka
- 2 žlice likera od čokolade
- 120 ml mlijeka
Priprema:
- Čokoladu rastopite na pari i ulijte narančin sok. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ohladite je. U novoj zdjeli rastopite maslac i med. Zatim ulijte prošek, aromu vanilije, promiješajte i prelijte preko rastopljene čokolade. Dodajte kesten pire i dobro izmiješajte. Smjesu prebacite u čaše za mousse.
- Ostavite u hladnjaku nekoliko sati dok se ne stisne. Prije nego što ih izvadite iz hladnjaka pripremite čokoladnu pjenu. Na pari pjenjačom izradite pjenu od mlijeka, žumanjaka, otopljene mliječne čokolade i šećera. Pjenu maknite s pare, ulijte čokoladni liker, lagano promiješajte i ostavite da se malo ohladi. Prelijte je preko moussea u čašama i ukrasite tučenim vrhnjem.
U slast!