Može i bez mesa: Pita s tikvicama i rajčicama

Bezmesna pita koja može biti uvod u bogati ručak ili samostalno glavno jelo
Vidi originalni članak

Ako ste se zasitili teških obroka i željeli biste nešto novo i lagano za pojest, onda je vegetarijanska pita stvorena za vas. Brzo i lagano ćete napraviti jelo puno vitamina na kojem će vam želudac biti zahvalan.

 

Foodgasm Brza pita od tikvica za koju ste sigurno čuli

 

obožavamo Polpete: Super ukusne tikvice u novom ruhu

 

Potrebno vam je:

  • 1 dl vode
  • 250 g brašna
  • 2 kom sušene rajčice
  • 1 prstohvat soli
  • 170 g maslaca
  • 1 tikvica
  • 12 cherry rajčica
  • bosiljak
  • 100 g mozzarella

Priprema:

  1. Pomiješajte brašno sa soli i sitno nasjeckanim sušenim rajčicama, vilicom utisnite maslac u brašno i postepeno dodajte vodu, trebate dobiti mrvičastu, ljepljivu smjesu. Zamotajte ju u prozirnu foliju u obliku kugle i dobro pritisnite da bi kasnije lakše razvaljali tijesto. Ostavite 30 min u hladnjaku.
  2. Tikvicu narežite na tanke uzdužne trake, a cherry rajčice na polovice. Mozzarellu nakidajte na komadiće.
  3. Između dva papira za pečenje razvaljajte tijesto, pažljivo maknite gornji papir. Na tijesto posložite cherry rajčice, a između njih provucite trake tikvice, posipajte s polovicom količine mozzarelle, ostavite oko 2,5 cm prazno tijesto do ruba. Rubove tijesta podignite i preklopite prema unutra.
  4. Pitu pecite na 180°C oko 30 min.
  5. Kad je pita gotova, posipajte je ostatkom mozzarelle i listovima svježeg bosiljka.
     
Posjeti Gastro.hr