Muffini s duplom dozom čokolade

Thinkstock
Ima li išta bolje od muffina s čokoladom? Ima, muffini s duplom čokoladnom dozom
Vidi originalni članak

Muffini su mnogima omiljena poslastica i što je najvažnije – za njihovu pripremu ne treba vam puno vremena. Kolačići su jako sočni i mekani, a i samo izgovaranje riječi muffin je nježno i meko poput njihova tijesta.

 

zdravo i fino Može i za doručak: Muffini s borovnicama

 

Ovi čokoladni muffini su prava čokoladna fantazija i kada ih probate neće vam biti žao što ste ih napravili.  Sočni i čokoladni s posebno puno čokoladnih komadića u tijestu!  

 

Pregacha Muffini s čokoladom i maslacem od kikirikija za pozdrav jeseni


Potrebno vam je:

  • 200 g brašna
  • 100 g šećera
  • 50 g kakaa u prahu
  • 1 mala žlica mljevenog cimeta
  • 1 prašak za pecivo
  • 125 g tamne čokolade
  • 2 jaja
  • 100 ml ulja
  • 250 ml mlijeka

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C. U zdjeli pomiješajte brašno, šećer, kakao, cimet, prašak za pecivo i čokoladu natrganu na komade. Uvijek dobro nauljite cijeli lim za pečenje muffina, a ne samo udubine. Muffini će se tijekom pečenja raširiti, a ako rubovi nisu dovoljno masni, imat ćete problema s vađenjem muffina iz kalupa za pečenje.
  2. U drugoj zdjeli istucite jaja te dodajte ulje. Ulijte mlijeko i opet pomiješajte.
  3. Mokre sastojke prelijte preko suhih pa pomiješajte drvenom kuhačom. Razdijelite smjesu na 12 dijelova i ulijte ih u kalup za muffine.
  4. Pecite 20 minuta i poslužite.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr