Muffini s kruškama

Thinkstock
Slatke muffine od kruške izradite u samo dvadesetak minuta i poslužite
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 317

Potrebno vam je

  • 450 g pšenično brašno, bijelo
  • 300 g kruška (cijela)
  • 2 mala žlica prašak za pecivo
  • 0.25 mala žlica mljeveni cimet
  • 0.25 mala žlica muškatni oraščić
  • 100 g šećer, kristal
  • 2 kom jaje kokošje
  • 400 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 kom vanilin šećer
  • 25 g orah, mljeveni
  • 150 g maslac, neslani
  • 20 g šećer, u prahu

Priprema

  1. Jaja umutite, kruške ogulite, očistite i narežite na kockice.
  2. U zdjelu s prosijanim brašnom dodajte prašak za pecivo, obični i vanilin šećer, mljevene orahe, kockice krušaka, cimet i muškatni oraščić te izmiješajte.
  3. U zdjelu s umućenim jajima ulijte rastopljeni maslac i dobro izmiješajte pjenjačom.
  4. Postupno ulijevajte mlijeko stalno miješajući. Smjesu prelijte u zdjelu s mješavinom brašna, šećera, krušaka i oraha te, miješajući, izradite tijesto.
  5. Kalup za muffine obložite čašicama od papira, napunite ih tijestom do 2/3 visine i pecite na 200°C oko 15 minuta. Poslužite posuto šećerom u prahu.

Izvor 24sata.hr

Posjeti Gastro.hr