Naan

Plosnati kruh podrijetlom iz Perzije, danas je proširen diljem zapadne, središnje i južne Azije
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 448

Potrebno vam je

  • 3.50 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 0.50 šalica jogurt (3.2% masti)
  • 0.25 šalica maslac, slani
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 dl voda
  • 1 mala žlica sol
  • 3 mala žlica šećer, kristal
  • 15 g suhi kvasac

Priprema

  1. Od ukupne količine vode uzmite 5 žlica, dodajte žličicu šećera i kvasac, promiješajte i ostavite na toplom 15 min. Kad naraste, pomiješajte s ostatkom vode, šećera i soli.
  2. Dodajte jogurt, maslac i jaje. Dobro izmiješajte pa umiješajte brašno. Mijesite dok ne dobijete finu kuglu. Ostavite da se diže jedan sat pa premjestite na nauljenu površinu, podijelite na 8-10 kuglica i razvaljajte ih na veličinu dlana. Poredajte na nenauljeni lim za pečenje. Pecite na 230°c 12-15 min.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr