gastro postao
Plosnati kruh podrijetlom iz Perzije, danas je proširen diljem zapadne, središnje i južne Azije
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 448
Potrebno vam je
- 3.50 šalica pšenično brašno, bijelo
- 0.50 šalica jogurt (3.2% masti)
- 0.25 šalica maslac, slani
- 1 kom jaje kokošje
- 1 dl voda
- 1 mala žlica sol
- 3 mala žlica šećer, kristal
- 15 g suhi kvasac
Priprema
- Od ukupne količine vode uzmite 5 žlica, dodajte žličicu šećera i kvasac, promiješajte i ostavite na toplom 15 min. Kad naraste, pomiješajte s ostatkom vode, šećera i soli.
- Dodajte jogurt, maslac i jaje. Dobro izmiješajte pa umiješajte brašno. Mijesite dok ne dobijete finu kuglu. Ostavite da se diže jedan sat pa premjestite na nauljenu površinu, podijelite na 8-10 kuglica i razvaljajte ih na veličinu dlana. Poredajte na nenauljeni lim za pečenje. Pecite na 230°c 12-15 min.
Izvor Skuhatćute