Nabujak od čokolade po receptu Mary Berry

Instagram @madamedessert.de Čokoladni nabujak - raskošan i ukusan
Vrijeme je da iskoristiš kalupiće za nabujak i razveseliš svoje najdraže mirisnim desertom po receptu gastro dive Mary Berry
Vidi originalni članak

U redakciji imamo nekoliko odličnih kuharica, ali kad nam nedostaje inspiracije obično se izgubimo u gomili recepata iz Velike obiteljske kuharice Mary Berry. Ovog smo puta naletjeli na klasik prikladan za baš svaku priliku – genijalan nabujak od čokolade.

Imaj na umu da je količina dovoljna za četiri osobe

 

Čokoladni nabujak Mary Berry

Sastojci:

  • 125 g čokolade
  • 2 žlice vode
  • 300 ml mlijeka
  • 50 g maslaca
  • 2-3 kapi ekstrakta vanilije
  • 50 g šećera
  • 45 g brašna
  • 4 žumanjka
  • 5 bjelanjaka
  • šećer u prahu za posipanje

 

omiljena slastica Brza torta za najveće ovisnike o čokoladi

 

Postupak:

  1. Otopi čokoladu s dvije žlice vode i malo mlijeka na laganoj vatri. Miješaj sve dok se ne rastopi, a zatim dodaj i ostatak mlijeka. 
  2. U tavici zagrij maslac, dodaj brašno i miješajući kuhaj otprilike minutu. Makni s vatre pa postepeno ulij mješavinu čokolade i mlijeka. Smjesu zakuhaj i miješaj sve dok se ne zgusne.
  3. U smjesu umiješaj ekstrakt vanilije i šećer, makni s vatre i pusti da se ohladi.
  4. U ohlađenu smjesu umuti žumanjke.
  5. Kalupe namasti s malo maslaca.
  6. Bjelanjke izmiksaj u čvrsti snijeg i postepeno ga dodaj u smjesu čokolade i žumanjaka. 
  7. Rasporedi smjesu u četiri kalupa od 300 ml.
  8. Peci 40-45 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 190 stupnjeva, sve dok nabujci ne narastu i ne postanu čvrsti.
  9. Pospi ih šećerom i prahu i posluži odmah. 

 

Slatki svijet Čokoladna mousse torta s jagodama

 

Posjeti Gastro.hr