Možete li podnijeti komad ove čokoladne bombe?
Samo 15 minuta aktivnog rada, 15 minuta pečenja i sat vremena hlađenja dijele vas od nezaboravne torte.
Budući da je u pitanju čak pola kilograma čokolade, predlažemo da uz svaki sočan komad poslužite voćni preljev i tučeno vrhnje i postignete savršenu ravnotežu okusa.
Sastojci:
- 500 g čokolade
- 10 žlica maslaca
- 5 velikih jaja
- 3 žlice bijelog šećera
- 4 žlice glatkog brašna
- Prstohvat kajenskog papra
- Prstohvat soli
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
- Maslacem premažite i pobrašnite okrugli kalup promjera 22 centimetra.
- Rastopite čokoladu s maslacem na pari.
- Jaja miksajte sa šećerom, sve dok smjesa ne postane svjetlija. Dodajte brašno, kajenski papar i sol. Promiješajte drvenom žlicom.
- Postepeno dodajte smjesu od jaja u čokoladu i nastavite lagano miješati drvenom žlicom.
- Smjesu prelijte u kalup i pecite otprilike 15 minuta. Kolač se mora lagano ispeći samo s vanjske strane, a s unutarnje treba biti mekan.
- Ostavite da se malo ohladi, a zatim ga omotajte folijom i stavite u hladnjak na sat vremena.
Uživajte!