gastro postao
Za sve istinske ljubitelje čokolade, ova torta je pun pogodak.
Brownie torta je prefina, prečokoladna, presavršena i nitko joj ne može odoljeti i svi ju obožavaju! Ovu tortu možete napraviti zaista brzo, a paše uz svaku prigodu – nedjeljni ručak ili rođendanski tulum.
Biskvit:
- 4 jaja sobne temperature
- 5 žlica šećera
- 2 vanilin šećera
- 2 velike žlice brašna
- 200 g mliječne čokolade
- 250 g tamne čokolade
- 250 g maslaca
Krema:
- 400 ml vrhnja za šlag
- 250 g tamne čokolade
- pola šlagfixa
Ukrašavanje:
- 500 ml vrhnja za šlag
Priprema:
- Za biskvit na pari otopite obje vrste čokolade. Zatim izmiksajte jaja s obje vrste šećera dok se volumen ne utrostruči.
- Dodajte otopljenu čokoladu s maslacem u smjesu od jaja i dodajte brašno. Miksajte dok se sastojci ne povežu.
- Stavite u namašćen kalup i pecite 40 minuta na temperaturi od 160 stupnjeva. Topli biskvit polako namočite s toplim mlijekom.
- Za kremu zagrijte vrhnje za šlag i u njemu otopite čokoladu. Ohladite u frižideru sat vremena. Izvadite kremu iz frižidera i dodajte pola šlagfixa te izmiksajte.
- Prelijte kremu preko hladnog biskvita. Vratite tortu u frižider, a kada se dobro ohladi ukrasite ju tučnim vrhnjem za šlag.
Vaša čokoladna brownie torta je gotova!