Recepti 27. svibnja 2019.

Nabujci od čokolade po receptu Mary Berry

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Vrijeme je da iskoristiš kalupiće za nabujak i razveseliš svoje najdraže mirisnim desertom po receptu gastro dive Mary Berry.

U redakciji imamo nekoliko odličnih kuharica, ali kad nam nedostaje inspiracije obično se izgubimo u gomili recepata iz Velike obiteljske kuharice Mary Berry. Ovog smo puta naletjeli na klasik prikladan za baš svaku priliku – vrući nabujak od čokolade.

 

Možda vas zanima... Brza torta za najveće ovisnike o čokoladi Recepti

 

Sastojci:

  • 125 g čokolade
  • 2 žlice vode
  • 300 ml mlijeka
  • 50 g maslaca
  • 2-3 kapi ekstrakta vanilije
  • 50 g šećera
  • 4 žumanjka
  • 5 bjelanjaka
  • Šećer u prahu za posipanje

 | Author: Stockfood Stockfood

Priprema:

  1. Otopite čokoladu s dvije žlice vode i malo mlijeka na laganoj vatri. Miješajte sve dok se ne rastopi, a zatim dodajte i ostatak mlijeka. 
  2. U tavici zagrijte maslac, dodajte brašno i miješajući kuhajte otprilike minutu. Maknite s vatre pa postepeno ulijte mješavinu čokolade i mlijeka. Smjesu zakuhajte i miješajte sve dok se ne zgusne.
  3. U smjesu umiješajte ekstrakt vanilije i šećer, maknite s vatre i pustite da se ohladi.
  4. U ohlađenu smjesu umutite žumanjke.
  5. Kalupe namastite s malo maslaca.
  6. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg i postepeno ga dodajte u smjesu čokolade i žumanjaka. 
  7. Rasporedite smjesu u četiri kalupa od 300 ml.
  8. Pecite 40-45 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 190 stupnjeva, sve dok nabujci ne narastu i ne postanu čvrsti.
  9. Pospite ih šećerom i prahu i poslužite odmah. 

 

Možda vas zanima... Čokoladna mousse torta s jagodama Kolumne

 

Uživajte!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.