Najbolja pohana piletina s peršinom koju ćete probati!

Thinkstock
Ručak koji je gotov u samo pola sata? Može!
Vidi originalni članak

Svi mi volimo pohanu piletinu, a još kada je začinjena mirisnim peršinom i limunovom koricom!

Ovako pripremljenu piletinu poslužite s pire krumpirom ili slanutkom i nekom hrskavom sezonskom salatom i uživajte u slasnom obroku!

Svakako ovo meso poslužite toplo jer će tako imati najbolji okus!

Za još bolji okus, ali i pregršt mirisa, možete poslužiti s pečenim kupusom, vjerujemo kako će vam ukućani biti oduševljeni!

Sastojci:

  • 50 g glatkog brašna
  • 100 g krušnih mrvica
  • 1 limun
  • Šaka sjeckanog peršina
  • 1 jaje
  • 4 fileta pilećih prsa,tanko istucanih
  • Maslinovo ulje

Priprema:

  1. Pomiješajte brašno i krušne mrvice s pola sjeckanog peršina i naribanom koricom od limuna; u drugoj posudi razmutite jaje i posolite ga/popaprite
  2. Pileća prsa uvaljate u smjesu s mrvicama pa u jaje i potom opet u mrvice
  3. Na zagrijanom maslinovom ulju, pohajte na laganoj temperaturi panirana prsa dok ne dobiju lijepu zlatnu boju s obje strane
  4. Poslužite toplo i posipajte preostalim sjeckanim peršinom!

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr