Špajza 16. veljače 2017.

Igrajte se: Napravite maslac sa začinima

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Volite li baguette s maslacem, ovo će vam se sigurno svidjeti.

Jedan od vrlo jednostavnih, ali preukusnih, namaza za kruh je i maslac. No, ne govorimo o bilo kojem maslacu, već o maslacu sa začinima.

Ovako pripremljen maslac možete koristiti za mazanje pečenog domaćeg kruha, za začinjavanje kuhanog krumpira, riže ili tjestenine. Još jedan sjajan način za iskoristiti ovako pripremljen maslac je da ga namažete na pečeno pile (ili ga njime namažete prije pečenja što će biti još bolje). 

Svakako preporučujemo da koristite one začine koje najviše volite, kako poslije ne bi imali maslac koji vam ne miriše baš najbolje.

Naš prijedlog je da maslac pomiješate sa suhim začinima - timijanom, češnjakom u prahu, sušenim listićima peršina, paprom, koprom i mažuranom. Sve dobro posolite i uživajte!

Kako napraviti domaći maslac sa začinskim biljem?

Uzmite 250 g maslaca i ostavite ga na sobnoj temperaturi da omekša.

Kada je dovoljno omekšao, dodajte mu soli prema vlastitom ukusu, 1 žličicu mažurana, 1 žličicu timijana, 2 žličice sušenog peršina, 1 žličicu češnjaka u prahu, 1/2 žličice papra i 1 - 2 žličice kopra. 

Sve izmiješajte žlicom, ali možete i rukama da se svi sastojci sjedine s maslacem.

Pripremljenu smjesu stavite na plastičnu foliju za zamatanje, ali ne po cijeloj foliji već samo na sredinu. Foliju preklopite tako da maslac bude prekriven, još ju malo pritisnite uz maslac i zarolajte ga da dobijete tubu.

Krajeve folije svežite zarolajte i učvrstite te maslac pospremite u hladnjak do sljedećeg korištenja.

Ovako pripremljen maslac može stajati u hladnjaku i dva mjeseca. Ali vjerujemo da neće izdržati toliko dugo!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.