Recepti 04. siječnja 2017.

Slasni i hrskavi baguette sa začinskim biljem

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Volite li kupovni, začinjeni baguette, ovo će vam se sigurno jako svidjeti!

Zašto ne biste napravili svoj, domaći, baguette sa začinskim biljem? Sve što trebate je začinsko bilje, malo maslaca, baguette te sol i papar. 

Ovaj slasni baguette napravite za popodnevni snack, ali i za doručak. Možete ga čak ponijeti i na posao.

Ako ne volite neko od predloženog začinskog bilja, jednostavno ga izostavite ili zamijenite nečim po vlastitom izboru.

Sastojci:

  • 250 g omekšalog maslaca
  • Svežanj kopra
  • Svežanj peršina
  • Svežanj origana (ako nemate svježi, stavite žličicu sušenog)
  • 10 češnjeva češnjaka
  • 3 svježa baguettea od 250 g
  • Sol i papar

Priprema: 

  1. Začine sitno nasjeckati i pomiješati s maslacem te posoliti i popapriti
  2. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
  3. Baguette narezati na kriške, ali ne odrezati ih do kraja, donji dio treba ostati čitav
  4. Namazati između svake dvije kriške pripremljenim namazom (ovako namazan, baguette možete zamotati u foliju i zamrznuti pa ga koristiti u nekom kasnijem trenutku)
  5. Svaki namazani baguette zamotati aluminijskom folijom s gornje strane i peći 10 - 15 minuta - dok ne postane hrskavo i zlatno

Poslužite toplo i uživajte! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.