gastro postao
Ručak koji je gotov u samo pola sata? Može!
Svi mi volimo pohanu piletinu, a još kada je začinjena mirisnim peršinom i limunovom koricom!
Ovako pripremljenu piletinu poslužite s pire krumpirom ili slanutkom i nekom hrskavom sezonskom salatom i uživajte u slasnom obroku!
Svakako ovo meso poslužite toplo jer će tako imati najbolji okus!
Za još bolji okus, ali i pregršt mirisa, možete poslužiti s pečenim kupusom, vjerujemo kako će vam ukućani biti oduševljeni!
Sastojci:
- 50 g glatkog brašna
- 100 g krušnih mrvica
- 1 limun
- Šaka sjeckanog peršina
- 1 jaje
- 4 fileta pilećih prsa,tanko istucanih
- Maslinovo ulje
Priprema:
- Pomiješajte brašno i krušne mrvice s pola sjeckanog peršina i naribanom koricom od limuna; u drugoj posudi razmutite jaje i posolite ga/popaprite
- Pileća prsa uvaljate u smjesu s mrvicama pa u jaje i potom opet u mrvice
- Na zagrijanom maslinovom ulju, pohajte na laganoj temperaturi panirana prsa dok ne dobiju lijepu zlatnu boju s obje strane
- Poslužite toplo i posipajte preostalim sjeckanim peršinom!
Dobar tek!